Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Valamikor régen
  2011-10-20 18:44:50, csütörtök
 
 
Valamikor régen



Amikor tizennyolc éves lettem, kinyílt számomra a világ . De lehet, hogy csak a szemem nyílt tágabbra a szokásosnál . Felfedeztem önmagamat benne ! Azóta semmit sem változott ez a világ . Legalább is számomra nem . Pedig... Szemeimből ugyanaz az emberke tekint a nagyvilágra, hasonló érzések feszítik lelkemet, amikor a tükörbe nézek, szinte észre sem veszem a változásokat . Hajam megőszült . Elnehezedett a derekam . Furcsa merevség jellemez, de másképpen mint régen . Nehezemre esik a kocogás, szándékosan nem mondtam futást, mert arra már képtelen vagyok, de ha még is, akkor napokig fájnak az ízületeim .

Sebaj . Élünk ! Amikor megtaláltam önmagam azt hittem ezzel valami nagy dolgot cselekszem . Mégsem történt semmi, csak beleszoktam abba a gondolatba, hogy ez vagyok én . Eleinte küzdöttem ellene, álmodoztam róla, végül is beletörődtem a megváltozhatatlanba . Mára lelassultam annyira, hogy figyelhetem a világot, amint elszalad mellettem naponta . Néha írogatok . Leírom érzelmeimet, hívságokat, értelmetlen badarságokat . A világ dolgait igazítanám, de semmi eredményt nem hozott eddig . Valamikor régen talán erre kellett volna felkészüljek jobban, mint tettem akkor, amikor bohóckodás miatt kizavart tanárom az órájáról .

Sajnálom, hogy így történt, mert ha több minden ragadt volna rám akkor ... De nem ragadt ! Nem ragadhatott, mert tanáraink sem azt tanították nekünk, amit valóban tudtak, hanem az oktatási törvényeink keretei szerint oktattak, butítottak, mert a józan ész más megoldásokat kezdeményezett bennünk . Tavaly találkoztam egy kedves, volt tanárnőmmel . Rajzot tanított . Elhaladt felette is az idő, de mégis, szinte semmit sem változott . Egyedül él színesnek látott világában, ragaszkodik ideáljaihoz, amelyeket sohasem talált meg a valóságban . Megittunk hármasban egy kávét, finom süteményt is ettünk hozzá . Elbeszéltük a múltat . Szinte bocsánatot kért tőlünk, hogy nem adhatott többet át nekünk . Mégis szerettük, mert a szívét nyitotta fel nekünk . Oda adott mindent, amit adhatott, de csak ennyit engedtek meg neki akkor .

S, ma ? Mit taníthat fiatal lelkeknek egy tanár ? Engedik-e azt, hogy tanítson ? Hogy neveljen ? Hasznos gondolatokat adjon át nekik ? Biztosan most is megtalálja a módját annak, hogy átadjon valamit az utókornak, amit ő is fontosnak tart . Oktatási törvény most is előírja neki : mit mondhat, miről, mennyit és miképpen . Érdekes az a csatározás is, ami látszólag előttünk folyik, egy liberális politikussá lett tanár, és egy konzervatívnak nevezett tanügyi államtitkár között . Műbalhé mondhatnánk, de nem mondjuk, mert minek mondanánk, úgy sem érdekel senkit . Az emberek belefásultak a politikába, saját dolgaikba, a dolgok menetébe .

Körülöttünk még is éledezik a világ . Felemelte fejét az áldozat, és kimondta csendesen, hogy : elég ...

Milyen érdekes ez az éledezés . Mintha parancsra mentek volna ki az utcára egyesek . A vekker megszólalt kakaskukorékolás helyett az ágyuk mellett ma . Ki húzta fel ezt az órát ? És miért most, ezen a hidegre forduló reggelen ? Néhányan sátortábort hoztak létre a Wall St-i tőzsde épülete előtt, gyámoltalan jelszavakat rajzolnak volt karton dobozokra, amelyről hallgat a közvéleményt befolyásoló média birodalma . S, ha nagy ritkán megszólaltat valakit közülük, akkor is sietve másra tereli a szót . Érdekes a tömegpszichozis alakulása . Amikor 55 évvel ezelőtt szeretett ?vezérünk? úgy határozott, hogy megreformálhatná már végre valaki az elrontott kommunizmust . Változtatni kellene ezen a tucatnyi éve tartó diktatúra eszközén . És lőn ! Felengedett a szorítás, de csak addig, amíg ki nem szabadult szelleme a palackból .

Amikor rozsdásodó lámpásokba, üvegpalackokba gyömöszölünk valami hatalmasat, az onnan ki akar törni, s csak a mesékbe megy oda vissza önszántából . Három kivánságodat teljesítem, ha visszadobsz a vízbe, mondta az aranyhalacska . De nem dobták vissza, s odaveszett ! Elkezdtek tüntetni a diákok . Megérkeztek a Bem térre, ahol már olyan sokan voltak, hogy elrettentek a titkosrendőrök . Átmentek a Margit hídon Pestre, majd gyülekeztek az Országház előtt a következő napon . Olyan sokan lettek egyszerre ezen a csendes tüntetésen, hogy megijedt tőlük a kormány politikai meghatározója, az ÁVH . Lőni kezdték ijedtükben a tömeget másnap...

Szerencséjük volt az áldozatoknak szánt tüntetőknek, hogy a nagy gyűlöletből eredő lövések, az orosz tankokat is elérték, amelyeket a fiatalok felvirágoztak korábban, és baráti hangulatban gyülekeztek mellettük . Az orosz kisember is ugyanúgy áldozata volt a bolsevizmus vörös hódításának mint mi magyarok . Messze hazájától, baráti népekre lőni nem gyerekjáték, még akkor sem, ha ellenük Molotov koktélokkal lépnek fel egyesek . Visszalőttek bizony ők is gépfegyvereikkel, ami megmentett sok ártatlan tüntetőt akkor a Kossuth téren . Így is, majd ezren veszítették életüket akkor . Gúlákba rakták az áldozatokat, mielőtt elszállították volna őket a temetőbe . Szörnyű !

2006-ban megpróbáltak mégegyszer összejönni a forradalom őszhajú veteránjai Budapest utcáin, de az ÁVO-sok gyermekei, unokái vezette kormány megakadályozta őket abban, hogy eltemethesse végre halottait a főváros . Megismétlődött a hazudtunk reggel, délben, este provokáció, majd a hónapos tüntetések után fellépő ?rendőrségi? csapatok megakadályozták a tisztességes megemlékezést 1956 október 23-áról ! 50 éve történt ! Azóta is félelemben él a város, az egész ország . Elvesztette reménységét a demokráciában, az igazságban, politikusaiban . Mi lesz most ? 55 évvel a levert forradalom után ? Emlékbeszéd ? Mea culpa ? Vissza lehet-e vonni megtörtént dolgokat ? Kérhet e bocsánatot áldozataitól ez a mostani kormány ? Kit érdekel...

Eltelt 67 év az alkotmányosságunk megszűnte óta, s ahelyett, hogy visszaállították volna azt, ami a mienk volt, egy másikat fabrikáltak nekünk, egy újat, amit igaznak mondanak . Rendszerváltozást is hazudtak nekünk 90-ben, de az elszámoltatást, a számonkérést megakadályozták azzal, hogy nem állították vissza ősi alkotmányunkat annak a sztálini tákolmánynak a helyébe, amelynek jogfolytonosságához ma is ragaszkodnak . Ha jogtalannak ítélték volna meg az eltelt hét évtizedet, akkor most a bűnösök börtönben volnának, hasonlóképpen nyilas elődjeikhez . Letűnt egy kor, ami rengeteg áldozatot követelt békeidőben, sajátjai közül, ideológiai alapon . S egy kitalált fájdalom méltánytalansága után, 6 milliót sirat a világ, amelynek fikciós alapjait megtépázta a múlt, de említeni sem szabad nekik a kommunizmus áldozatait.

Próbál az ember demokráciában gondolkodni . Beáll a sorba, mert törvénytisztelő ember mégis ! De a mindenit neki, népi demokráciával is etettek bennünket ugyanők egyszer, s most szabadságról mesélnek nekünk ? A szemtelenségnek is megvannak a határai . Ezeket a határokat döngetik néhány százezren a bankok, tőzsdék komor házai előtt szerte a világon . Azt mondtuk 55 évvel ezelőtt, hogy cserben hagyott bennünket a nyugat, nem segítették meg forradalmunkat akkor . És mi ? Segíteni fogjuk-e az ő forrongásaikat ? Vagy elhatárolódunk tőlünk mi is, ahogyan ők tették ?

1936-ban az összes vörös szívű megtévesztett proletár Madridba vonult ! Hitler és Mussolini kellett, hogy megsegítse Franko tábornokot, amikor Spanyolország léte volt a tét ! Lesz e most ilyen segítség Amerikától ? Európától ? Ázsiától ? Képesek leszünk egyáltalán megszabadulni ettől a jól kiépített maffia társadalomtól ? Össze tud-e majd fogni a világ a maga megmaradásáért ? Megérdemeljük-e a jövőnket mi, a most élő erősek, fiatalok ? Kialakult egy önmagát megsemmisíteni igyekvő luciferi álom . Egy rémálom!

Városokat épít, önálló ráksejteket, amelyek felemésztik környezetünket, megfosztják életmódjától az embert . Köldökébe vezetéket dugnak, azon táplálják őt vízzel, gázzal, villannyal addig, ameddig elfogadja ezt az új társadalmat, amely azért van, hogy önmagát működtesse . Mind ez pénzbe kerül . Rengeteg pénzbe ! Olyan pénzbe, amit elfogad mindenki a világon . Ezt a pénzt egy kis csoport működteti, maga állítja elő, bankokat alapít, egymással szoros kapcsolatban áll, de az államoktól független, hasznot csak önmagának hajt, ezáltal egyre jobban elszegényedik a világ 99%-a .
Ezek ellen lépett fel az a néhány ezer bátor fiatal, s most tényleg rajtunk a sor, hogy kiállunk e mellettük, vagy elsunnyogunk nyomorultságunkat cipelve tovább a hátunkon ? Lassan eltávoznak közülünk a volt forradalmárok, 75-80 évesek ma már, s megtörtek az ellenük forduló világ rúgásaitól . Rájuk már ne várjunk ! Ők megtették kötelességüket akkor, amikor a haza hívta őket, és utána menekülniük kellett a megtorlások elől . Ezek az emberek minimálnyugdíjon tengődnek, miközben a Biszku-félék tobzódnak lopott vagyonuk felett . Régen volt... Bizony régen!

VGB:
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszaállították, gépfegyvereikkel, megreformálhatná, kakaskukorékolás, minimálnyugdíjon, méltánytalansága, törvénytisztelő, szemtelenségnek, megakadályozták, tömegpszichozis, elszállították, üvegpalackokba, megmaradásáért, környezetünket, konzervatívnak, kezdeményezett, megakadályozta, kötelességüket, forrongásaikat, elhatárolódunk, elszámoltatást, titkosrendőrök, megismétlődött, alkotmányunkat, politikusaiban, megsemmisíteni, forradalmunkat, demokráciában, meghatározója, megemlékezést, elszegényedik, megtévesztett, felvirágoztak, spanyolország, demokráciával, hasonlóképpen, szemem nyílt, emberke tekint, tükörbe nézek, világ dolgait, oktatási törvényeink, szívét nyitotta, módját annak, liberális politikussá, konzervatívnak nevezett, emberek belefásultak, dolgok menetébe, utcára egyesek, vekker megszólalt, ágyuk mellett, hidegre forduló, közvéleményt befolyásoló, Wall St-i,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Elköszönt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bounty krémes  Fehér virág  Png virág  Reggel van  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png lepke  képre írva  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Szívem  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Egy lelki imádság  Png virág  Png ház  Nagyi telefonál  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png férfi  210 éve született a SZÓZAT meg...  Popper Péter szavai  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Elköszönt  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Bounty krémes  Leonardo da Vinci gondolata  Adakozás  Ágai Ágnes – Csendélet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 21  Reggel van  Szép napot kívánok  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Szép álmokat!  Fekete István - Akác  Nem tudhatod  Még csak most kezdődik a nap  Reménység és erő Krisztustól e...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  A sors  A boldog családok mind hasonló...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  George Byron - Ahogy itt jár -...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Leonardo da Vinci gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png kislány  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Németh László tollából  Popper Péter szavai  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szép estét  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Bertolt Brecht -től idézet  Gonosz démon-álarc  George Gordon Lord Byron: Inez...  Adakozás  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png csokor  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nagyon különös  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szemem nyílt, emberke tekint, tükörbe nézek, világ dolgait, oktatási törvényeink, szívét nyitotta, módját annak, liberális politikussá, konzervatívnak nevezett, emberek belefásultak, dolgok menetébe, utcára egyesek, vekker megszólalt, ágyuk mellett, hidegre forduló, közvéleményt befolyásoló, tömegpszichozis alakulása, elrontott kommunizmust, mesékbe megy, következő napon, csendes tüntetésen, kormány politikai, tömeget másnap, áldozatoknak szánt, nagy gyűlöletből, orosz tankokat, fiatalok felvirágoztak, orosz kisember, bolsevizmus vörös, forradalom őszhajú, hazudtunk reggel, hónapos tüntetések, tisztességes megemlékezést, egész ország, levert forradalom, mostani kormány, alkotmányosságunk megszűnte, mienk volt, másikat fabrikáltak, számonkérést megakadályozták, sztálini tákolmánynak, bűnösök börtönben, kitalált fájdalom, kommunizmus áldozatait, ember demokráciában, mindenit neki, határokat döngetik, összes vörös, maga megmaradásáért, önmagát megsemmisíteni, államoktól független, világ 99%-a, volt forradalmárok, ellenük forduló, haza hívta, megtorlások elől, emberek minimálnyugdíjon, visszaállították, gépfegyvereikkel, megreformálhatná, kakaskukorékolás, minimálnyugdíjon, méltánytalansága, törvénytisztelő, szemtelenségnek, megakadályozták, tömegpszichozis, elszállították, üvegpalackokba, megmaradásáért, környezetünket, konzervatívnak, kezdeményezett, megakadályozta, kötelességüket, forrongásaikat, elhatárolódunk, elszámoltatást, titkosrendőrök, megismétlődött, alkotmányunkat, politikusaiban, megsemmisíteni, forradalmunkat, demokráciában, meghatározója, megemlékezést, elszegényedik, megtévesztett, felvirágoztak, spanyolország, demokráciával, hasonlóképpen, megérdemeljük, társadalomtól, megszabadulni, forradalmárok, aranyhalacska, életmódjától, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.